Електротехніка серед нас

Шановні читачі!

Сьогодні наша стаття буде присвячена тому, як уникнути шкідливого для нашого здоров’я впливу електричних приладів. Напевно, вже немає дома, в якому немає хоч одного електричного приладу. Вони увійшли досить швидко в наш домашній побут, і нам важко уявити сьогоднішнє життя без них. Але, на жаль, якщо ними користуватися неправильно, вони можуть нам зашкодити. І чим же нам може зашкодити мобільник, холодильник або ноутбук? – скажете ви. Ними ж всі користуються! Все дуже просто, шкідливий не сам мобільний або ноутбук, а його електромагнітне випромінювання, яке перевищує 100 мкТл.

Отже, пройдемося по списку електричних приладів, які зустрічаються у нас в будинку.

  1. Фен для волосся

Фен – головний ворог нашого волосся і здоров’я, випромінювання його електромагнітного поля на відстані 3 см, може досягти 2000 мкТл. І це з допустимих 100 мкТл.

Чисто по-людськи, їм не бажано користуватися, але якщо проспав і запізнюєшся до школи, спілкування з феном не уникнути. Найменший вплив на організм фен дає на відстані 30 см від голови. Ну, а якщо твоя мама чекає братика або сестричку, варто налаштувати тата проти використання мамою фена. Братик або сестричка народяться набагато здоровіше

 

  1. Пилосос

Пилосос – ще один представник електричних приладів, який оглушливо гуде, але позбавляє від пилу і сміття наші квартири. Випромінювання електромагнітного поля у нього буває і більше ніж у фена, але на відміну від вищезгаданого, у нього довгий шланг. Завдяки йому, пилосос на відстані 30-50 см безпечний. Так що не треба татові говорити, нехай мама його викине і мете мітелкою, як це робить бабуся.

 

 

  1. Мікрохвильова піч

Мікрохвильова піч давно полюбилася нам тим, що в ній можна гріти їжу. А ось випромінювання нашої гріє подружки на відстані 3 см приблизно 200 мкТл, що знову ж таки шкідливо. Щоб цього уникнути, варто щільно закривати дверцята печі і перебувати від неї на відстані 30-50 см, поки вона працює.

 

 

 

  1. Телевізор

Ура, а от телевізор не має сильного електромагнітного поля, його поле в 50 мкТл впливає тільки на відстані 3 см. Єдині рекомендації – це відстань від телевізора не менше 1.5 м і ви, хлопці, не сидіть за ним довго, адже очі і нервова система сильно страждають від такого дозвілля.

 

 

 

  1. Мобільний телефон

А ось і ще один аргумент за те, щоб випросити у батьків новенький смартфон. Сучасні смартфони, як і телевізори, не мають сильного електромагнітного випромінювання. Єдине, що, підносячи його до свого вуха, дане випромінювання стає сильнішою. Але і це не перешкода нагадати своїм батькам, що у вас немає смартфона, якщо використовувати гарнітуру, можна забути про можливе шкідливий вплив. У разі, якщо батьки не куплять вам гарнітуру, краще не розмовляти по мобільному довше 3 хвилин (так, це камінь в город тих, хто говорить по мобільному телефону годинами) і між розмовами повинно пройти не менше 15 хвилин.

 

  1. Холодильник

Ну, вже холодильник у будинку є, і просити його купити у батьків не доведеться. Сучасні холодильники генерують потужне електромагнітне поле, яке поширюється в різні боки. Єдиний спосіб уникнути такого «подарунка», це не ставити обідній стіл ближче, ніж як на 1.5 метра від нього і ставити ліжка близько до стінки, за якої він працює і стоїть.

 

 

 

  1. Електричний чайник

Електричний чайник теж знайомий нам усім. Випромінювання від нього на відстані 30 см нього до 2 мкТл, ближче до нього краще в працюючому стані не підходити. Алгоритм користування чайником вже всім знайомий: включили, відійшли в сторону і повертаємося, коли він нагріється.

 

 

 

  1. Ноутбук

Ноутбук або комп’ютер на столі, на відстані 70-80 см від монітора має слабке електромагнітне випромінювання. Але ми ж ставимо ноутбук на коліна, а щоб мама не бачила, що ми не спимо, закриваємося з головою під ковдрою … На жаль, хлопці, доведеться слухати маму і ночами не сидіти під ковдрою в соціальній мережі, а працювати тільки виключно за столом. Освітлення екрану комп’ютера або ноутбука має бути рівномірним, що знизить навантаження на ваші очі.

 

 

  1. Пральна машина

Речі мають властивість бруднитися, і їх доводиться прати в пральній машинці. Випромінювання від пральної машинки на відстані 30 см, всього 0.15-3 мкТл. Незважаючи на таке мале випромінювання, стояти біля неї ближче 10 см при її роботі не варто.

Ось такі рекомендації по користуванню електричною технікою сьогодні я вам розповів. Без неї, як я вже говорив вище, ми вже не уявляємо собі життя, але і шкодити своєму молодому організмові не варто. Користуйтеся технікою розумно, і вона не зіпсує вам здоров’я.

Рубрика: Здоров'я - INFO
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.