Шкідлива швидка їжа

Шановні читачі!

 Я знову радий вас вітати на сторінках про здоров’я. І сьогоднішня наша тема присвячена фаст-фудам, їх шкідливість  для нашого здоров’я і чим їх можна замінити.

Фаст-фуд або швидка їжа, давно увійшли в наше життя. Вимушені харчуватися на швидку руку, ми вживаємо їх, катастрофічно шкодячи своєму організму. Це трапляється, коли люди переїдають, а сучасні продукти, як відомо, перенасичені порожніми калоріями (біле борошно, цукор, жири не природного походження). Найбільше таких порожніх калорій міститься в продукції закладів швидкого харчування. І так як часу у всіх мало, сьогодні я розповім, як і що є з здорової їжі.

Згідно з дослідженнями вчених, зайва вага тільки на 30% закладений генетично, інші 70% – не що інше, як наш спосіб життя. При цьому не обов’язково мати в сім’ї людей з проблемами ожиріння. Навіть мати, що має нормальну вагу, виношуючи дитину, може своїм неправильним харчуванням закласти в ньому таку схильність. Після народження дитина, переїдаючи в шкільному та підлітковому віці, може збільшити шанси розвитку ожиріння.

Не буду питати, чи хочете ви мати зайву вагу, відповідь очевидна – ні. Тоді тільки від вашого бажання і зусиль залежить, чи зможете ви уникнути цієї долі чи ні. Харчуватися потрібно тільки здоровою їжею, а значить шоколадні батончики, газована вода, хот-доги назавжди повинні зникнути з вашого раціону. Щоб захистити себе від спокуси знову накупити шоколадних батончиків, чіпсів, відмовтеся від походів по магазинах з батьками. Адже вони дорослі і впораються з покупками самі. Не ведіться на харчову моду серед однолітків. Виробіть в собі стійку негативну думку до шкідливого харчування, і тоді ви уникнете багатого букета хвороб, який незабаром наздожене ваших однолітків. Чим же харчуватися, щоб це було смачно і, найголовніше, корисно? Попросіть маму приготувати вам один з нижче наведених рецептів заготовок для бутербродів.

Сирна паста. Для приготування потрібно розтерти сир і додати в нього трохи сметани (можна замінити вершковим маслом). Потім в суміш додається натерта на тертці цибулина, додаємо зелень, сіль і перець. Після чого всю суміш ретельно перемішуємо.

Паштет з печінки. Для його приготування потрібно пропустити варену або тушковану печінку через м’ясорубку. Після цього додаємо спеції і цибулю. Пропускаємо заново через м’ясорубку. При приготуванні бутербродів з печінковим паштетом можна прикрасити їх кружечками вареного курячого яйця.

М’ясо по-домашньому. Зварене м’ясо потрібно посолити і поперчити за смаком. Після чого в м’ясо додається часник. При приготуванні бутербродів краще робити їх з сирною пастою.

Після приготування заготовок на бутерброди їх можна зберігати в холодильнику. Також для бутербродів можна взяти сухофрукти або батончики-мюслі і крекери з цільнозернових круп.

Ось і підійшла наша бесіда до кінця. Сподіваюся, можливість харчуватися набагато смачніше і корисніше на перервах вам сподобалася, і ви скористуєтесь цими порадами. До нових зустрічей на сторінках про здоров’я.

Рубрика: Здоров'я - INFO
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.