Цей день в історії мистецтва

8 листопада народився український художник і скульптор Михайло Дзиндра.

Його називають “явищем” у сучасному мистецтві. Скульптор, який здобув визнання за кордоном, продав свій маєток у Флориді і власним коштом перевіз на батьківщину близько тисячі своїх робіт.

Дивовижних істот, які народилися з-під його пальців, митець “поселив” у власному музеї. Дзиндра витратив понад 13 років життя і 100 тисяч доларів, щоб самотужки збудувати у Брюховичах Музей модерної скульптури.

У фантастичному світі Дзиндри – 806 робіт, які він створив після творчого перелому 1968 року. Тоді митець знищив усі скульптури реалістичного напряму, в якому працював до того, і почав творити заново.

Дзиндра зацікавився абстракцією, і відтоді з його уяви виринали лише неіснуючі в природі істоти та предмети. Казав, що у цьому й полягає справжня творчість. Діти-колядники з роззявленими ротами, триока закохана пара, смішні та дивакуваті маски, красуні з пишними грудьми та зачісками, але порожніми головами… Роботи митця – живі, нестатичні та оригінальні.

Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри – перший і поки що єдиний в Україні такого роду музейний заклад.

Відвідувачі можуть побачити понад 800 унікальних творів абстрактного мистецтва.

 

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.