Український фантаст – Володимир Владко

Привіт, мої любі!

Знайомтесь, український письменник – фантаст Володимир Владко.

Народився письменник у Петербурзі 8 січня 1901 р. Володя мріяв стати інженером та винахідником, тому початкову освіту здобув у реальному училищі. Коли родина лишилася без батька, Влодко почав допомагати родині. Він учився в Інституті народної освіти, одночасно заробляючи на хліб роботою в газетах і журналах. У цей час казус подарував йому псевдонім. Підпис статті “Владимир Еремченко” був зіпсований верстатом: від імені лишилося “Влад”, від прізвища – “ко”. Так письменник-початківець отримав від долі псевдонім  – Владко.

Майбутній письменник здобув глибокі та всебічні знання: вільно володів англійською, латиною, німецькою та французькою мовами. Знав про найновітніші відкриття в галузі науки, техніки.

Як письменник-фантаст дебютував повістю “Ідуть роботарі”, відзначеною 1929 року премією на всеукраїнському конкурсі. Нарешті одна за одною вийшли книги: “Чудесний генератор”, “Аргонавти Всесвіту”, “12 оповідань”, “Нащадки скіфів”, “Аероторпеди повертають назад”.

Ось, як сам автор описує свою книгу «Чарівні оповідання». «Давно, ще коли я був хлопчиком, мені дуже сподобалися чудесні старовинні казки – грецькі міфи. І не тільки тому, що вони були дуже красиві, а тому що мене вражала глибина думок, закладених у кожному міфі».

Згодом, автор сам напише казкову переробку за стародавніми міфами.

Упродовж майже двох десятиліть  Володимир Владко вів численні авторські науково-популярні радіопередачі для дітей, найпопулярніший із них цикл “Бесіди професора Глобуса”.

До речі, “Буквар космонавтики” – роман “Аргонавти Всесвіту” шість разів видавався в Японії, з творами письменника знайомі читачі багатьох європейських країн.

Цікавий факт, у нашій бібліотеці зберігається книга Володимира Владко «Фіолетова загибель» з власним автографом автора.

Рубрика: Книжкова варта
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.