Мамонти в яблуневих джунглях

Чи знаєш ти, що в Україні, а саме у районному центрі Мена Чернігівської області є зоопарк? Це загальнодержавний зоопарк, єдиний розташований у районному центрі.  І ця повість про одного із засновників зоопарку — Полосьмака Геннадія Івановича. Твір можна умовно поділити на дві частини.

У першій частині розповідається про дитинство Геннадія Полосьмака (у повісті його звуть Дій). З любов’ю та ніжністю описані перші роки його дитинства, перше знайомство з тваринами. Дотепно і з гумором розповідається про пригоди Дія у шкільні роки.

На сторінках повісті ти знайдеш багато цікавого про світ тварин. Дізнаєшся, як може вплинути на навколишнє середовище зникнення хоча б одного підвиду тварин. Що робити, щоб без шкоди для себе  тримати у роті шістьох джмелів,  як з поля в грозу принести цілий рій диких бджіл на власній голові. Саме це і не тільки  міг робити герой повісті Дій.

Познайомишся з життям бджіл у вулику та поза його межами. Довідаєшся  як вони збирають квітковий пилок, будують комірки, розмножуються, яка тривалість життя цих працелюбних комах.

У другій частині повісті розповідається про труднощі створення зоопарку у місті Мена. Спочатку Геннадій Полосьмак зробив притулок для поранених тварин у власному домі. Згодом йому запропонували збудувати та очолити на громадських засадах зоопарк. Геннадій Іванович погодився на цю пропозицію.

До новозбудованого зоопарку звозили тварин з усіх кінців світу. Дорогою герої повісті потрапляли у небезпечні та кумедні ситуації.

Ти дізнаєшся як врятували та вилікували ведмедя-п’яничку, що за пісні співає жовтогарячий кенар Жако, на яку хворобу захворів красень-лев, чому став лютим макака Тарзан, і що зробив Геннадій Полосьмак аби  врятувати життя мавпі Пупсикові. На сторінках повісті можна знайти інформацію, про те, чому зоопарк назвали «яблуневі джунглі» та кого у цьому зоопарку називали «мамонтами».

Приємного читання!

Рубрика: Книжкова варта
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.