Школяр Денис

Привіт, юні друзі!

Мабуть, ти вже знайомий з творчістю відомого  українського  байкаря  Євгена  Гребінки.  У своїх байках автор висміює людські вади, показує безправ’я селян та жорстокість поміщиків.

У байці «Ведмежий суд» письменник хоч і говорить про суд Ведмедя та Вовків над Волом, але має на увазі розправу царських суддів над селянами-трудівниками.

Панів, які занадто пишаються своїм походженням, письменник висміює у байці «Пшениця». Він глузливо називає їх половою, що завжди, як сміття, плаває зверху.

Читайте у цій ілюстрованій збірочці повчальні та широко відомі байки Євгена Гребінки: “Дядько на дзвіниці”, “Сонце та Хмари”, “Ведмежий суд”, “Верша та Болото”, “Віл”, “Горобці та Вишня”, “Рожа та Хміль”, “Ячмінь”, “Гай та Сокири”, “Рибалка”, “Будяк та Коноплиночка”, “Соловей”, “Лебідь і Гуси”, “Школяр Денис”, “Вовк і Огонь”, “Пшениця”, “Цап”.

Читайте,  і ви отримаєте багато яскравих вражень!

Рубрика: Книжкова варта
Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.