Це моя Україна!

Серед найкращих світлин міжнародного етапу конкурсу Wiki Loves Earth («Вікі любить Землю») — три з України.

Завданням фотоконкурсу «Вікі любить Землю» є, з одного боку, зібрати якісні вільноліцензовані світлини якомога більшої кількості пам’яток природи у Вікісховищі, і, з іншого, сприяти охороні природи через популяризацію інформації про пам’ятки природи.

Ідея проведення конкурсу виникла у 2012 році як логічне доповнення до успішного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки», присвяченого історичним та культурним пам’яткам. Цю ідею вперше втілили в Україні протягом 15 квітня — 15 травня 2013 року.

У 2016 р. до конкурсу приєднались 26 країн. А переможців обирали з понад 13 тисяч фотографів, які надіслали 115 тисяч зображень.

Журі оцінювало світлини в декілька етапів з допомогою спеціального веб-застосунка. Повний звіт журі, який містить також коментарі до світлин, можна завантажити з Вікісховища.

Вітаємо наших українських фотографів з перемогою!

П’яте місце: колишня обсерваторія на вершині Піп Іван Чорногорський, Україна. Автор: Микола Хорошков

Дев’яте місце: Токівський водоспад, Україна. Автор: Сергій Рижков 

Одинадцяте місце: вершина Піп Іван Чорногорський взимку. Автор: Тарас Дутка

Це найвисокогірніша українська споруда — величезна кам’яна, покинута обсерваторія. На г.Піп-Іван ще кажуть “Білий Слон”: під час планування та зведення обсерваторії, скептики так називали цей науково-дослідний об’єкт, бо він потребував чималих інвестицій — проект був і справді грандіозним як за задумом, так і за втіленням.

Вы можете следить за ответами к этой записи через RSS.
Вы можете оставить отзыв или трекбек со своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.